Sommerferietilbud for kreative 10-15 årige

Med temaet ”Her er jeg – Hvem er du?” som omdrejningspunkt skal vi sammen skabe, sætte fantasien fri og have gang i alle sanser. Museum, Kulturskole, Bibliotek og Kulturhus er gået sammen om et nyt sommerferietilbud til børn og unge i alderen 10-15 år.

Hvad enten du tilmelder dig fire dages DramaCamp, BandCamp, DesignerCamp, MuseumsCamp, TegneserieCamp eller JournalistCamp får du undervisning af professionelle fagnørder. Du vil få en masse spændende og kreativt udfordrende oplevelser – og helt sikkert også møde nye venner.

Alle workshops afvikles i og omkring Skanderborg Bibliotek, Bybadet og Kulturhuset Skanderborg. Hver dag indledes med fælles samling med morgensang og efterfølgende inputs fra de forskellige camps, før alle myldrer ud i de kreative værksteder.

Den sidste dag, torsdag den 4. juli, afsluttes KulturCamp med et fælles, festligt event kl. 15-17, hvor alle hold optræder, udstiller og fremviser ugens produktioner og aktiviteter for forældre og søskende.

KulturCamp 2024 er støttet af Kulturpuljen.

 

************

Du kan vælge mellem disse seks camps:

DesignerCamp
Kunne det ikke være fedt at lære at sy sit eget tøj ud af genbrugsmaterialer? Deltag på denne workshop med Stine fra ATTER og lær nogle simple teknikker til at sy tøj, som du kan lide det. På workshoppen får du masser af inspiration til, hvordan du udnytter genbrugsmaterialer som sengetøj og duge (NB: Erfaring med at sy på en symaskine er en forudsætning for deltagelse).

JournalistCamp
Vi går på opdagelse i KulturCampens områder og workshops og finder de gode historier. Vi laver reportager og interviews, skriver gonzo-journalistik og tager billeder til et magasin, der udkommer efter KulturCampens sidste dag.

BandCamp
Det er her vi skal spille og synge kendte sommerhits og komponere egne sange. Og ikke mindst bliver der øvet på et nummer, som skal spilles til torsdagens catwalk. Der bliver arbejdet med at skabe de fede lyde og beats. Er du mellem 11-15 år, og har spillet i et par år eller mere, så kom med på BandCamp.

DramaCamp
Er for dem, der elsker at spille teater eller går rundt med en lille spirende skuespiller gemt i maven. Gennem sjove dramaøvelser og teaterlege skaber vi sammen en forestilling, som opføres på den store scene i forbindelse med det afsluttende event.

TegneserieCamp
Her udfolder vi vores kreativitet og bliver introduceret til de grundlæggende principper inden for tegning – som lys/skygge, dybde osv. Vi udvikler i fællesskab og hver for sig farverige vinkler til en tegneserie. Tegneserierne vil understøtte JournalistCampens tekstproduktion til den afsluttende udgivelse og kan måske også samarbejde med MuseumsCampen.

MuseumsCamp
Er for dem med en historiker eller arkæolog i maven. Vi dykker ned i den lokale historie, tager på udflugter til historiske steder og laver vores egen historieformidling med tegninger, billeder og film i en udstilling, som åbner i forbindelse med det afsluttende event.

Danseballaden

Kan du lide at danse, selv finde på trin og optræde for et publikum, er denne uge lige noget for dig. Vi skal nemlig lave en danseforestilling på bare 4 dage! – og den 5. dag vises den i Kulturhuset i Skanderborg, hvor andre DANSEballaden-grupper også kommer.

Du skal sammen med en professionel koreograf selv være med til at lave koreografien. Det bliver hårdt, men mega sjovt og udfordrende. Vi arbejder med moderne dans, improvisation og kreativ dans!                                                                                                                                   

Så har du lyst til en spændende uge med masser af dans og ikke mindst møde nye venner, så skynd dig at tilmelde dig!

Du behøver ikke nødvendigvis at have en masse danseerfaring.

Vi danser fra kl. 10.00-15.00 de første fire dage på FLOK Skanderborg, Pavillon 5 i Dyrehaven 10, 8660 Skanderborg.

Fredag giver vi den ekstra gas fra kl. 10.00-18.00 i Kulturhuset Skanderborg, Parkvej 10, 8660 Skanderborg.

Fredag kl. 17.00 til ca. 18.00 er der forestilling i Kulturhuset, og her kan du invitere dine forældre og søskende