STJERNEDRYS 2022 NU

støttet af Kulturpuljen – Skanderborg Kommune

SE DE FLOTTE BILLEDER FRA ÅRETS FORESTILLING HER!

(der bliver løbende tilføjet flere)

KØB DIN BILLET HER!

Stjernedrys 2022 ”NU”  3.- 4. april i Skanderborg Kulturhus

Dette års Stjernedrys-arrangement er bygget op omkring en af multikunstneren Rune T. Kiddes historier. Den gamle Spillemand er en skabelsesberetning, som ikke bare omhandler selve jordens skabelse, men også Frygten for det ukendte, Naturens råstyrke og Kunsten som den bærende livskraft.  Historien om den mytiske skikkelse, som bl.a. kan spille øjnene klare og hjerterne fri, bliver taget under kærlig behandling med både musiske, performative og humoristiske indslag.

Stjernedrys er Kulturskolens store tilbagevendende musiske teaterforestilling, hvor elever fra både musik, drama, dans og billedkunst optræder sammen med en eller flere professionelle kunstnere.

Vi håber at engagere op mod 100 elever på scenen samt Kulturskolens undervisere.

Rune T. Kidde (1957-2013)

Rune Torstein Kidde var en dansk forfatter, historiefortæller, lyriker og tegner. Han var en multikunstner med over 100 bøger på samvittigheden. Han udgav både humoristiske tegneserier, digte, romaner, børnebøger og biografier. Derudover har han lavet radiomontager til Børneradio og indsunget sange samt skrevet sangtekster og dramatik.

Vi har fået lov til at låne historien Den gamle spillemand af Runes Enke Marianne, og det er vi utroligt stolte og glade over. Beretningen indgår i roman ”Da Henry Høj gik over i historien”, som Rune T. Kiddes skrev i 2000. Historien indeholder også digtet NU, hvor af de sidste linjer står skrevet på Runes T Kiddes gravsten.  ”Lev ikke livet på halv tid, når kærlighed fødtes så sød.

Nu er for evig og altid, i morgen, min ven, er du død.”

 Hal Parfitt-Murray

I år har vi inviteret den herboende skotsk/australske violinist, sanger og komponist Hal Parfitt-Murray. Hal spiller til daglig i folkemusikorkestret “Basco” men har også komponeret til teater og film, og leveret værker til DR Bigbandet og klassiske orkestre. Han underviser i violin og komposition på Folkemusiklinjen på Musikkonservatoriet i Esbjerg.

Hal skal spille den gamle spillemand, som i Rune T. Kiddes historie, står for det ukendte fremmede, glæden ved kunsten og den mere legende tilgang til livet.

 

Sus Haugland

Som noget helt nyt, har Kulturskolen i år valgt at invitere en professionel scenograf med til Stjernedrys.  Sus Haugland er Scenograf og billedkunstner og har med sine 40 års erfaring indenfor scenografi og kostumedesign skabt over 120 scenografier til diverse børn, unge og voksenteaterforestillinger på de små såvel som de helt store scener.
Sus Haugland var bl.a. scenograf på den anmelderroste forestilling Watermusic, som var ét ud af 12 udvalgte fuldmåneprojekter i det officielle program for Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 med Oh Land i hovedrollen og 300 medvirkende.

Vigtige datoer til kalenderen:

Lørdag d.12.marts kl.10-15: Workshop 1 – SCENOGRAFI  “Kæmpeblomster”

Søndag d.13.marts kl.10-15: Workshop 2 – SCENOGRAFI “Byg et bjerg”

Lørdag d. 2. april ca. 9-16
Kulturskolens elever har prøver og gennemspilninger på Kulturhusets store scene.
Søndag d. 3. april ca. 9-17
Prøver og generalprøve i løbet af dagen.
2 forestillinger k. 14.00 og kl. 16.00, som spilles for forældre, venner og andre interesserede.
Mandag d. 4. april ca. 8-14
Spiller vi 2 forestillinger for kommunens 3. og 4. klasser kl. 9.30 – 11.00 og igen kl 12.00 – 13.30
Forældre skal huske selv at bede deres børn fri fra skole om mandagen.

(mere detaljeret plan tilgår)

Billetter: 70,- for voksne og 40,- for børn
(deltagende elever er selvfølgelig gratis)

KØB DIN BILLET HER

Har I spørgsmål, er I velkomne til at kontakte:

Henrik Nielsen, koordinator for musikdelen henrik.nielsen@skanderborg.dk

eller

Sofie Møller Hørup, dramaturg og koordinator for drama- og dansedelen  sofie.moller.horup@skanderborg.dk