Sistema Højvangen

Sistema Højvangen er en del af  El Sistema, en gobal bevægelse der benytter musik, kunst og kultur til menneskelig udvikling.

Forskningsbaseret evaluering har dokumenteret at musik og musikundervisning har en væsentlig positiv betydning for elevernes faglige, personlige og sociale udvikling, for familierne samt for de involverede skoler og deres relation til det omliggende samfund.

Sistema Skoletid:
”Kulturskolen Skanderborg arbejder sammen med Niels Ebbesens skolen om projektet Sistema Skoletid, som giver alle børn i 0. – 1. – 2. og 3. klasse mulighed for at spille på et instrument. 0. og 1. klasse starter med violin undervisning og på 2. og 3. årgang får eleverne også mulighed for at spille på tværfløjte, kontrabas, klarinet og leger med noder og rytmer på den sjove måde gennem Music Mind Games.

Sistema Orkesterklub:
Har eleverne lyst til at spille endnu mere, kan de gratis deltage i Sistema Orkesterklubben, som sker efter skoletid og hvor Kulturskolen samarbejder med Peter og Charlotte fra Projekt Højvangen omkring Sistema Orkesterklubben. Sistema Orkesterklubben er et symfoniorkester der giver børn i Højvangen muligheden for at være en del af et kreativt fællesskab.

Det er Kulturskolens vision, at give børnene i Højvangen den bedst mulige chance for at imødekomme deres musikalske behov og ambitioner og for at få mulighed for at arbejde med det musisk- kreative univers. Al deltagelse i Sistema Orkesterklubben er for børn fra 1. til 4. klasse på Niels Ebbesen Skolen. I øjeblikket er der et orkestret med cirka 15 tilmeldte elever, der undervises i grupper af 2-8 elever til gruppeprøver og cirka 15 elever til orkesterprøverne.
Undervisningen sker hver onsdag eftermiddag og har et bredt fokus på teknik, musikforståelse, repertoirekendskab, samarbejde, rumlig forståelse og motorik. Børnene spiller fast to koncerter årligt samt andre små begivenheder rundt omkring Højvangen og i Skanderborg Kommune.

Har man lyst til at høre se og høre mere omkring orkesterklubben så læs mere på Facebook siden ”Sistema Højvang” – Du kan også tilmelde dig allerede nu via Kulturskolen Skanderborgs hjemmeside.
Vi vil elske at netop du kommer med.

Sistema Højvangen udvikler det enkeltes barns sociale og faglige kompetencer i et fællessskab omkring glæden ved musik. Det styrker barnets selvværd og selvtillid. Det enkelte barn skal mestre sociale og faglige strategier, der gør det i stand til at indgå i og bidrage til andre fællesskaber.

Læs mere om El Sistema på www.elsistema.dk og www.facebook.com/sistemahojvangen