Unge Spiller Klassisk

november 17- 08:00 - 20:00

- Gratis

UNGE SPILLER KLASSISK er en talentkonkurrence for dygtige unge

klassiske musikere og ensembler i Midt Øst.

Unge Spiller Klassisk giver dig mulighed for at præsentere dig selv musikalsk overfor andre. Vi afvikler konkurrencen i en tryg og positiv atmosfære – du vil møde andre, der spiller og kunne måle dig selv fagligt og komme hjem med selvtillid og en brugbar udtalelse fra vores dygtige jury. Sidst, men ikke mindst, vil du få en masse musikalske indtryk i fællesskabet med andre musikere.
Konkurrencen har mange vindere og ingen tabere. Alle deltagere får et bevis for deres præstation og en personlig samtale med et medlem af juryen.
Beviset kan have karakter af Bronze, Sølv eller Guld for den særligt fine præstation.

JURYEN:

Jonas Weitling– percussion
Jonas Weitling går på solistklassen og afslutter sit studie til foråret 2019 med sin debut. Jonas har i sine studieår modtaget undervisning flere steder i Europa. Han vandt sin første solistkonkurrence i 2004 ved Sønderjyllands Symfoniorkester og har efterfølgende vundet flere solistkonkurrencer igennem årene. For nyligt blev Jonas  inviteret som solist til at optræde på Europas største Festival for Ny Musik; ’Warsaw Autumn’ i Warszawa, Polen. Udover at være slagtøjssolist er Jonas fast assistent på slagtøj bla. ved Aarhus Symfoniorkester.

Rima Chacaturian– klaver
Rima Chacaturian går på solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Rima har været finalist ved flere internationale klaverkonkurrencer, og vandt i 2008 førsteprisen ved Nordic Piano Competition i Malmø. I 2014 vandt Rima konkurrencen The Music of the Century i Vilnius og i 2017 vandt hun Det Jyske Musikkonservatoriums solistkonkurrence. Rima var i 2017 også dommer ved Unge Spiller Klassisk i Skanderborg.

Henrik Brendstrup – cello
Henrik Brendstrup har etableret sig som en af landets mest fremtrædende og alsidige musikere. Han turnerer verden rundt med ensemblet Chamber Orchestra of Europe. Som solist og kammermusiker har han optrådt over hele Europa. Som engageret fortolker af vor tids musik har Henrik Brendstrup uropført en lang række værker, og arbejdet tæt sammen med betydende danske komponister som Anders Nordentoft, Ib Nørholm og Poul Ruders. Udover at være solist og medlem af flere ensembler, har hans pædagogiske virke høj prioritering, hvilket har været medvirkende til at han nu er professor ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus.

Unge Spiller Klassisk er for alle unge i Midt- og Østjylland, der dyrker klassisk musik. For at deltage skal man have spillet i mindst 2 år.

Deltagerne inddeles i tre kategorier:
SOLISTER:
Gruppe A: Solister er for unge fra 13 til og med 15 år pr. 1. november 2018 for at kunne deltage. Du skal sammensætte et program på maksimum 5 minutter.
Gruppe B: Solister er for unge fra 16 til og med 20 år (sangere til og med 21 år) pr. 1. november 2018. Du skal sammensætte et program på maksimum 7 minutter.

ENSEMBLER:
Gruppe C: 10-20 år. (duo til kvintet) I skal sammensætte et program på maksimum 7 minutter, og som minimum spille én flerstemmig sats. Bemærk, at yngste mand i ensemblet skal være fyldt 10 og ældste ikke være fyldt 22 pr. 1. nov. 2018.

• Efter konkurrencen vil der blive udvalgt et antal solister/ensembler til at spille ved diplom overrækkelsen, som finder sted samme dag efter konkurrencen og når juryen har voteret.

Juryen udpeger op til 8 solister og 4 ensembler til finalen i Musikhuset Aarhus, som afvikles søndag d.25 november 2018.

INFORMATIONER:

• Hvis du er studerende på et musikkonservatorium kan du ikke deltage i konkurrencen.
  • Spiller du/I længere tid end det angivne max antal minutter der er opgivet, stopper vi dig/jer.
  • Du skal sikre dig, at din akkompagnatør er til rådighed hele dagen. Vi tager ikke hensyn til vedkommende i planlægningen.
  • Deltagere, der har vundet en af de to store priser i finalen, kan man ikke deltage året efter og ingen kan få den samme pris/legat mere end en gang.

Konkurrencen finder sted på:
Kulturskolen Skanderborg, Søtoften 2a – 8660 Skanderborg lørdag den 17. november 2018

DEADLINE var d.  1. november 2018 – tilmeldingen er lukket.

Vi glæder os til at se og høre jer alle

Dato:
november 17